Att välja mobilabonnemang: privat och till företagstelefonen

Idag använder i stort sett alla sin mobiltelefon dagligen. De håller på att bli våra föredragna teknologiska hjälpmedel för det mesta. Med tanke på i vilken enorm utsträckning vi använder våra telefoner är det viktigt att välja ett abonnemang som passar oss och våra behov. Har du koll på hur du använder din telefon? Hur hittar du rätt i mobildjungeln?

Innan du väljer abonnemang, privat eller till företagstelefonen, är det bra att få en översikt av marknaden. Lyckligtvis finns det hemsidor och guider där de jämför operatörernas olika erbjudanden. Sådan information kan du, till exempel, hitta på: https://www.konsumentiq.se/mobilabonnemang.

Bästa abonnemanget för dig – beroende på dina vanor

 

Du kan, förslagsvis, börja med att ta en titt i spegeln. Billigast är inte alltid bäst – utan kvaliteten av ett abonnemang borde snarare bedömas utifrån vad som är viktigt för dig. Hur ser dina behov och mobilvanor ut? Ringer du mycket i ditt arbete – eller surfar du mest? Hur många SMS skickar du per månad? Det börjar bli allt vanligare för mobiloperatörerna att erbjuda de äldre kommunikationsformerna gratis – och att främst ta betalt för surfen. Har du koll på hur mycket surf du behöver? Det är kanske svårt att få bild av hur många GB som krävs för olika former av streaming, men här är ett räkneexempel du kan utgå från:

Generellt kan man säga att 1 GB räcker till 14 timmars musiklyssnande, men det beror såklart på ljudkvaliteten. För filmtittande kan 1 GB surf motsvara alltifrån en timme till 20 minuter beroende på kvaliteten på filmen. – PC för Alla

Har du redan ett abonnemang? Är du verkligen helt nöjd med det? Det lönar sig nämligen ofta att byta abonnemang – operatörerna ger ofta generösa erbjudanden till nya kunder och du kan spara flera hundralappar. Detta kan också vara ett bra sätt att få ned kostnaderna för företagets telefoni.

Vi använder mobiltelefonen till allt möjligt, mer en 40% av oss kollar den till och med nattetid. Den hjälper oss att hålla kontakten med varandra, att organisera våra liv och faktakolla våra vänner och bekantas olika anspråk. Den ger oss alltifrån livsviktig information, till välbehövd underhållning. Men lagom är bäst – och vilket abonnemang du än väljer ska du komma ihåg att inte sjunka för djupt ned i ditt mobilanvändande – eftersom det kan påverka ditt sociala liv negativt.