Köp rätt kontorsmaterial

Det finns en hel del saker att tänka på när det kommer till kontorsmaterial, men framförallt gäller det att väja att köpa rätt sorts material, och att inte köpa in det för dyrt – vilket är just precis vad en politiker i region Jämtland Härjedalen anklagats för att göra.

Kontorsshop är en butik på nätet som säljer kvalitativt kontorsmaterial till ett riktigt bra pris, vilket gör att många väljer att handla härifrån. Men självklart är det inte alla som handlar här, och en som definitivt inte inhandlat sitt kontorsmaterial här är den politiker i region Jämtland Härjedalen som uppmärksammats för sitt slöseri av statliga medel. Denne har nämligen inhandlat pennor varit nästan 100 gånger dyrare än vad de billigaste bläckpennorna som man tidigare har upphandlat i regionen, vilket Svenska Dagbladet skriver om. Till Sveriges Radio säger en boende i regionen att hon anser att detta är rent skandalöst, ett slöseri och riktigt upprörande. Till personen som uttalar sig hör även att denne är sjuksköterska och vad hen också menar är att pengarna som spenderats på pennorna är lite utav ett hån mot sjukvården i regionen som tvingats att spara in en hel del den senaste tiden.

Vissa sparar in på kontorsmaterial

Det är dock inte alla kommuner och regioner som slösar skattebetalarnas pengar på dyra pennor. I Nacka kommun är det tvärt om. Vad lokaltidningen skriver om är att man faktiskt just valt att spara in på är just kostnader för kontorsmaterial av det extravaganta slaget. Enligt tidningen så spenderar kommunen endast 1,9 miljoner kronor per år och det är en kostnad på cirka 19 kronor bara per invånare, och det är riktigt lite mot vad andra kommuner spenderar. Och visst är det lite skillnad från kommun till kommun.

Så här ser det ut, per invånare per år: