Öppet kontorslandskap ger färre bråk

Allt fler människor jobbar på kontor och allt fler känner sig stressade över sin jobbsituation. Att ens arbetsmiljö är så bra som möjligt är en viktig förutsättning. Enligt forskning kan man nu läsa att det sker färre bråk när kontorslandskapen är öppna. 

2194981-mid-age-businesswoman-in-meetingJag trivs bäst bland öppna landskap, sjöng vår mycket omtalade Ulf Lundell för många många år sedan. Och andra som trivs bäst när kontorslandskapen är öppna är människor som just jobbar på kontor. I en artikel går det nu att läsa att grälen minskar om man befinner sig i öppna kontorslandskap. Detta framkommer av forskning från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH samt Karolinska institutet. Studien gick ut på att man kollade på olika kontorstyper och vilka som påverkade risk för gräl och konflikter.

“Vi har kikat på i fall kontorstypen i sig har någon påverkan på arbetsplatskonflikter och i så fall om funna skillnader skulle kunna bero på olika bullerstörningar i olika kontorstyper. Vi har också ett extra fokus på eventuella skillnader mellan kvinnor och män.”(läs mer)

Vad man ska tänka på är att det finns mycket man kan göra om genom att sätta upp olika ljudavskärmare så kan man få till mer privata utrymmen samt att man fortfarande behåller rymden. På soundab.se finns det många bra lösningar som ser till att fler människor känner att de kommer till ett arbete där de trivs och där de kan få ut sin fulla potential.