Redo att starta eget

När det kommer till att starta eget så finns det mycket att tänka på innan man börjar dra igång. Framför allt måste man ställa sig frågan om man är redo, och det kan man göra genom att först tar reda på ett par saker.

768168-technology-mindTidningen Privata Affärer har tagit fram en lista på bra saker man ska tänka på innan man väljer att starta eget. För, det handlar om så mycket mer än att ha en bra affärsplan eller en idé. Vad det i grunden handlar om är om man är redo för att starta eget företag, för det kommer med en rad åtaganden. Just nu verkar det vara allt fler som väljer att starta eget inom it-världen och det sker ofta när det är goda tider så många duktiga konsulter känner att “jag kan göra det själv”.

5 tecken

Vänta inte på det rätta tillfället, för då kommer du bli gråhårig. Men se till att ha känt av dessa tecken innan du kastar in handduken på ditt nuvarande jobb. Ett tecken är att du inte längre känner dig motiverad på jobbet och det kan göra att du får kraft till att röra dig vidare. Du ska även ha kollat upp de risker som finns så du vet vad som kan vänta om det går fel samt att du har en bra affärsidé som du känner att du står bakom i vått och torrt. Att du även har stöd från omgivningen är även det otroligt viktigt, och kanske viktigare än vad entreprenörer tror. Det är även bra om du vet vad du vill, för då kommer du kunna ha en klarare väg att vandra och om företaget växer kommer ryggraden inte att bli krokig utan rak och fin.

Ta hjälp

Vad man ska tänka på är att det finns även otroligt mycket hjälp att få av olika företag och myndigheter. Så man ska inte känna att man är helt ensam. Både www.redovisningsofferter.se ger en hjälp med att få fram en bra redovisningsbyrå som kan vara skönt att anlita samt att Arbetsförmedlingen har olika gratiskurser en kan gå för att komma på rätt bana.