Visitkortets olika ansikten

I dag skriver vi om visitkort, om allt från American Psycho-scenen där visitkortets betydelse orsakar en panikångestattack till det kanske mest excentriska visitkortet som någonsin skådats.

I Expressen kan vi läsa om det kanske mest innehållsrika visitkort som någonsin skådat dagens ljus, en miljardär från Kina vid namn Chen Guangbiao som verkligen vågat ta ut svängarna. Han har tydligen gjort stora rubriker förut då han ville köpa de stora tidningarna New York Times och Wall Street Journal men nu verkar det som rubrikerna är ännu större och det på grund av detta ganska kreativa visitkort alltså. Som en av Kinas rikaste människor med en förmögenhet på cirka fem miljarder kronor kanske han har råd att inte ha det snyggaste visitkortet. På visitkortet beskrivs Chen som Kinas moraliske ledare samt som Kinas mest framstående filantrop plus en massa massa mer.

Snyggaste visitkortet för framgång

världen affärer arbete globaltStockholms snyggaste visitkort ser nog lite annorlunda ut skulle vi tro, mer stilrent samtidigt som det kanske är lika nydanande. Oavsett om en är en excentrisk person eller en lågmäld individ kan man ta sig fördelaktigare med ett riktigt snyggt visitkort. En känd älskare av visitkort hittar vi i filmen American Psycho från 2000, som har blivit lite av en kultfilm med Christian Bale i huvudrollen. I DN kan vi läsa att denna succéfilm nu ska bli till TV-serier och handlingen ska utspela sig trettio år efter det sena 1980-talet, som filmen utspelar sig i. Bolaget som producerar serien är samma som för övrigt att producerat Sons of Anarchy, vilket då kan vara ett bra tecken för en eventuell spännande ny serie.

Ställen där det fullkomligt överöses med visitkort är på mässor och nätverksmingel, bland annat näringslivsdagar där entreprenörer bildar kontaktnät och utvärderar sina affärsplaner och på så sätt skapar en sorts synergieffekt, för tillsammans och med stöd från mentorer och förebilder kan näringslivet i sig verkligen utvecklas till något större. Mer om klassiska näringslivsdagar kan vi läsa om i en artikel här i HD.